Residential Coplex, Bourgass>>

Monday, June 28th, 2010

Последният проект, по който работихме!

Архитектура: арх.Орлин Давчев, арх.Борислава Манолова

Визуализация: арх.Владислав Дечев

В този проект (а и в почти всички други) беше предизвикателство да се избегне хамалогията: 4 различни сцени, 3 различни къщи + общ градоустройствен поглед. Експорт на моделите от АрхиКАД, импорт в Макс и мапване на всяка сграда на ново – Мнне, мерси!

Тук идва на помощ един от най великите, за съжаление не толкова разпространени скриптове за 3д Макс:

“ArchiCAD Importer” by Olivier Gras/Mirza – http://www.mirarkitektur.com/

Скрипта основно прави това: при импорт в макс, запазва информацията за отделните мешове и в последствие позволява ъпдейт като запазва всички мапинг координати и модифайери (непроменящи геометрията), което включва дори vrayDisplMod, така че на практика пести промишлени количества време. Най -сладкото обаче е, че позволява ъпдейт и на файлове, които на практика представляват друг модел. Единственото важно е файлът,който импортвате да е със същото име и воала: 3 сгради с усилията за 1 …или поне на теория,нали;)

___

___

Empty Face – NEW Album PROMO>>

Wednesday, June 16th, 2010

Empty Face – “Sanctuary” е вече на пазара! За повече информация вижте ТУК

Представянето на новия албум се състоя на 12.06.2010 в столичния клуб “The BOX” . Публиката подгряха “Everybody hates this” и “Start Today”

Ето малко снимки от събитието:

___

1st. StudioLight Shots>>

Saturday, June 12th, 2010

Появи се задачка за снимане на “art-work”. Реших, че без кой знае какво оборудване мога да си спретна малко студио бокс-че, да подредя няколко нощни лампи и..да видим резултата. Това са предварителните тестове, конкретния проект не мога да покажа все още, но по-късно ще има линк;)

Canon 500D + Canon 50mm f1.4, Canon 18-55mm f3.5-5.6 + Photoshop

______