..:ArchiCAD 12 – LevelUP / Vol.2

Най-после, след дълга пауза тук е и част Втора.

Vol.2 – “Организиране на работната среда”

Необходими менюта и палети за работа с програмата, кратка информация за тях.

_____________________________________________________________

_____________________________________________________________

“ArchiCAD 12 – LevelUP!” поредицата видео уроци, предназначени, както за начинаещи потребители на продукта, така и за напреднали. …от най-основна информация за менюта и команди, до последно ниво операции и трикове. Стъпка по стъпка ще качите нивото си от нула до полу-експерт!

Ако този урок ви е помогнал и имате желание, използвайте Donate секцията. Всяко участие ще е оценено!Благодаря ви!

2 Responses to “..:ArchiCAD 12 – LevelUP / Vol.2”

 1. Marianna Daverova says:

  По какъв начин се задава материала за стена от стъклени тухли и от къде се задават настройките на спираловидна стълба, като диаметър и посока на завъртане /ляво или дясно/.
  Уроците са чудесни. За работещите в AutoCAD са много ясни, но дали е така за начинаещи? Може би липсват примери. Аз Ви благодаря!

 2. vDechev says:

  Здравейте,
  Благодаря ви и аз. Примери със сигурност ще има в следващите уроци. Дано да са достатъчно полезни и ясни.

  Материал си забърквате от Options>Element Attributes>Materials. Най-лесният начин е да направите такава стената с текстура. Потърсете в Google, после от въпростното меню има щора Texture и там Search…. Вкарвате си въпросната карта, която имате и ето ви стена със стъклени тухли. Поиграйте си със слайдерите ако искате прозрачност на материала. Ако се интерсувате дали това може да стане от 3Д тухлички, а не с карта, то единственият вариант, който мога да ви предложа е да си направите профилна стена от Design>Complex Profiles>Profile Manager с филове. На всеки фил давате материал от менюто. По този начин ще имате стъкло и фуги. Този вариант обаче изисква да направите профила във фронтален изглед, а не в разрез и после да изтеглите стената по дебелината й, а не по дължината.

  За стълбата: отворете прозореца на Stair туул-а и от там: горен десен ъгъл има Create stair.. Отваря ви се прозорец, от където можете да си изберете типовете стълби а след това и всички параметри, свързани с тях.

  Дано съм ви бил полезен
  Поздрави

Leave a Reply


WP-SpamFree by Pole Position Marketing