..:ArchiCAD 13 – LevelUP / Vol.6

Ето я и част 6-та на видео уроците за ArchiCAD – LevelUP

Vol.6 – Настройки на текущия работен файл / Model View Options

___

Watch in HD: http://vimeo.com/11781562

___

_____________________________________________________________

Линкове към останалите части:

Vol.1 , Vol.2, Vol.3, Vol.4, Vol.5, Vol.6

_____________________________________________________________

“ArchiCAD 13 – LevelUP!” поредицата видео уроци, предназначени, както за начинаещи потребители на продукта, така и за напреднали. …от най-основна информация за менюта и команди, до последно ниво операции и трикове. Стъпка по стъпка ще качите нивото си от нула до полу-експерт!

Ако този урок ви е помогнал и имате желание, използвайте Donate секцията. Всяко участие ще е оценено!Благодаря ви!

20 Responses to “..:ArchiCAD 13 – LevelUP / Vol.6”

 1. Marky says:

  Чудесни уроци!
  Тъй като навлизам от скоро в програмата и са ми от голяма полза, бих искал да попитам дали ще има продължение след vol.6. Най-вероятно са планувани още части, което личи от заглавието на темата, но времето е фактора от който зависи.
  Благодаря за досегашните публикации!

 2. vDechev says:

  Благодаря много! Радвам се, че са от полза.
  Разбира се плануват се още части, но в крайна сметка всичко зависи и от интереса. Обмислям в близките седмици да се появят поне още 3-4 части. Надявам се да успея да ги завърша все някога тези уроци;)
  Поздрави

 3. Tony says:

  Много полезни уроци за Архикад!
  Добре представени и без директно навлизане дълбоко в материята. Дано скоро излезе продължение.
  Поздрави!

 4. vDechev says:

  Благодаря Tony!
  Продължение ще има задължително, просто в момента съм затрупан с други неща.

  BTW, Ще се радвам на всякакви препоръки относно уриците. Надявам се да не е прекалено суха материята. Все още няма много примери, но мисля че е добре първоначално да се ориентира човек в “обстановката” на програмата.

  В следващите уроци ще започнем един по един “tool”овете (стени, колони) и техните настройки.

  Поздрави

 5. Благовеста says:

  Здравей! Бих желала да разбера как да направя 2D разгъвки на определено помещение в жилището?Благодаря предварително!

 6. vDechev says:

  Здравейте!
  2Д разгъвки, разрези и фасади са на практика почти еднакви инструменти. Ако ги нямате в Toolbar-a, отидете в меню Document> Documenting Tools> Section / Elevation / Interior Elevation. Поледното е специално направено за разгъвки.
  И после десен бутон на символа в план > Open ..in new window
  Надявам се да съм помогнал.
  Спорен ден.

 7. nixanax says:

  ot kade moga da si iztegle biblioteka za archicad za koqto da ne mi iskat pari tai kato moqta e dosta ograni4ena i mi e trudno da si realiziram ideite. ili ako ima variqnt sma da si gi proektiram na programata molq da mi kajete kak. :)

 8. vDechev says:

  Здравейте,
  тук има доста богата библиотека и за АрхиКАД. Изисква се регистрация за да сваляте (безплатна е).
  http://archibaseplanet.com/gdl

  А за проектиране на собствени мебели – не е невъзможно, но за по-сложни повърхнини се изискват познания по GDL (език за създаване на библиотечни елементи в АрхиКАД), или по-лесното – импортване от 3ds max.
  Успех

 9. coconut says:

  Аз също съм изключително очарована от видео уроците, но проблемът е, че ми се налага много експедитивно да разуча Архикад. Бихте ли препоръчали и някакъв друг вариант за разучаване на програмата (книга, видео уроци.. и т.н.), който да ни е от полза, докато чакаме другите клипчета? Благодаря предварително! :)

 10. vDechev says:

  Здравейте
  Благодаря Ви много за признанието.
  Ами книгата на български на арх.Писарски за АрхиКАД не е лош вариант за полагане на основата за работа с програмата, но за по-напреднал етап, честно казано не съм попадал на подходящ материал, дори и на английски.
  По принцип предлагаме и индивидуално обучение. Ако имате интерес – пишете ни, за да уточним детайлите.
  Поздрави
  Владислав Дечев

 11. George says:

  Така и не дочакахме тези 4-5 урока?

 12. vDechev says:

  За съжаление да:)

 13. Лъчо says:

  Поздравления за видео-уроците. Хубаво е, че има хора, които отделят от натовареното си време и помагат на начинаещите като мен. Много жалко, че уроците спират до 6-та част. Тъкмо се надявах, че ще можете да покажете как се прави един проект на обикновена къща ОТ А ДО Я при изчертаването й понеже именно така всички като мен биха се научили най-бързо как стават нещата, но уви….Все пак се надявам някой ден обучението да продължи! Поздрави! :)

 14. vDechev says:

  Благодаря. Изключително се радвам, че уроците са Ви полезни. Определено показването на цялостен проект от А до Я би било най-полезно и практично. В момента нямам възможност за нови части за съжаление, но при такъв интерес, определено при първа възможност нови урочи ще има.
  Успешна седмица

 15. Стефан says:

  Поздрави за уроците много са добри.Лично на мен са ми в голяма полза надявам се поредицата да продължи в най-скоро време за което ще съм ти благодарен,а и не само аз разбирасе.
  Искам да попитам как може dwg чертеж да го прехвърля в ArchiCAD и да га озползвам като подложка? Мерси предварително

 16. vDechev says:

  Мерси много Стефан,

  Извинявам се за закъснелия отговор и минавам директно към въпроса:

  DWG файл, както и всякакъв вид други файлове е най-чисто да се вкарат в ArchiCAD през инструмента “Drawing”. Като през опциите му много лесно могат да се задават основни настройки като “да използва оригиналните цветове на файла” или пък да е “грейскейл” или в какъв мащаб да е и пр.
  Този метод също така предотвратява “наводняването” на архикадските слоеве с тези от DWG подложката както става ако се вкара по другия начин от File>File special>Merge. Тогава всичко е гръмнато на елементи (и техните слоеве), докато през Drawing tool имаме само 1 обект, служещ за референция.
  Надявам се да съм помогнал.
  Успешна седмица:)

 17. изтеглих си ArchiCAD 17 обаче нямам нито врати, нито прозорци …. нищо само една гола програма за чертежи :( можеш ли да ми кажеш от къде да си изтегля липсващите неща + някакво обзавеждане :) Благодаря предварително!

 18. vDechev says:

  Здравей, всеки Архикад върви със стандартен пакет библиотеки, които се намират в инсталираната папка на АрхиКАД (обикновено диск C:/Program Files/Grafisoft/ArchiCAD xx). Опитай да отвориш темплейтен файл на АрхиКАД 17 и ако и там нямаш заредена библиотека, първо провери дали папката ArchiCAD 17 Library изобщо я има в горепосочената директория и ако е там, опитай ръчно да я добавиш през Library Manager-а. Ако я няма – най-добре преинсталирай програмата, защото вероятно е станал проблем по време на инсталацията. Иначе за допълнителни библиотеки можеш да провериш този сайт: https://bimcomponents.com. Успех

 19. Iva says:

  В тези библиотеки повечето файлове са .gsm формат. Има ли начин да се ползват на Archicad 12

Leave a Reply


WP-SpamFree by Pole Position Marketing